2024-жылдын 7-июнь күнү Дүйнөлүк тамак-аш күнүнө карата Муса Рыскулбеков атындагы Кыргыз экономикалык илим-изилдөө университетинде “Тамак-аш коопсуздугу ар бир адамдын иши”- аттуу “Тамак-аш коопсуздугу: күтүлбөгөн кырдаалдарга даярдануу”, – темасында тегерек стол болуп өттү.
Иш-чараны Кыргызстандагы БУУнун азык-түлүк жана айыл чарба уюму, М.Рыскулбеков атындагы Кыргыз экономикалык илим-изилдөө университети жана “Товар таануу,бажы экспертизасы, ресторан бизнеси”, “Коммерция жана маркетинг” кафедралары уюштурган.
![](https://saksalamat.kg/wp-content/uploads/2024/06/pitanie2-1024x768.jpg)
Саамалыкка Республикалык ден соолукту чыңдоо жана массалык комуникация борборунун тамактануу гигиенасы боюнча даарыгери Марина Дуйшенкулова, ЖК депутаттары, М.Рыскулбеков атындагы Кыргыз экономикалык илим-изилдөө университетинин жетекчилиги менен студенттер катышты.
![](https://saksalamat.kg/wp-content/uploads/2024/06/pitanie-1024x768.jpg)
Тегерек столдун жүрүшүндө анын катышуучулары Кыргызстандагы тамак-аш коопсуздугунун абалы, аны менен байланышкан коркунучтар, күтүлбөгөн кырдаалдар жана ага даяр туруу, туура тамактануу сыяктуу темалардын үстүнөн кызуу талкуу жүргүзүштү.
Categories: Тамактануу